keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Saarikko suoraan ja sydämellä


(Tiedote 4.6.2014)

 
Turun puoluekokouksessa reilun viikon kuluttua mittautetaan keskustaväen arvio tähän mennessä tehdystä työstä. Turkulainen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Annika Saarikko (30) tavoittelee jatkokautta. Hän on toiminut puoluejohdossa neljän vuoden ajan, niin Mari Kiviniemen kuin Juha Sipilänkin johtamassa Keskustassa.

 Saarikko kampanjoi sloganilla "Suoraan ja sydämellä".

 - Keskusta on minulle ja tuhansille muille puolueen ihmisille sydämen asia. Se näkyy meistä päälle päin. Kansanliikkeen ja sen kannatuksen nousut ja laskut saavat mielen läikkymään.  Politiikka on paljon enemmän täynnä tunteita kuin äkkiä tajuammekaan. Tämä pitää tunnistaa. On välttämätöntä, että puolue herättää äänestäjässä jotakin. Pahinta on, jos jätämme kylmäksi.

Suoraan puhumiseen Saarikko toteaa varapuheenjohtajan tehtävän ja menneen tehtäväkauden monien käänteiden kasvattaneen häntä.

- Kuluneella varapuheenjohtajakaudella olen rohkaistunut olemaan se, mikä olen. Viimeiseen kahteen vuoteen on mahtunut paljon, niin omassa elämässä kuin Keskustassakin. Ensin kuuntelen ja sitten sanon suoraan, mitä ajattelen. Pidän tärkeänä, että kehitämme Keskustaa puolueena suoremmaksi - siis avoimemmaksi, läpinäkyväksi ja toimintatavoiltaan helposti lähestyttäväksi. Sanat ja teot eivät saa olla ristiriidassa. Samalla haluan, että puolueenakin sanomme asiat suoraan. Siis totuuden kertoen ja samalla suomalaisia rohkaistaen. Sitä vaikeat ajat vaativat.

 Varapuheenjohtaja Saarikko kertoo tavoittelevansa jatkokautta kiitollisena saamastaan tuesta eri puolilta Suomea.

 - Kampanja tehdään tosissaan ja jokainen ääni tarvitaan. Olen ihan yhtä innostunut edelleen tehtävästäni. Puoluekokouspaikalla on jaossa edellisistä kokouksista tuttuja kampanjaporukan tekemiä oransseja kannatushuiveja.

Annika Saarikko listaa Keskustan seuraavalle kaksivuotiskaudelle seitsemän rohkeaa ja kunnianhimoista teesiä:

Tavoiteteesit

 1.Ykköstavoitteeni on olla rakentamassa Keskustasta vaalivoittajaa eduskuntavaaleissa 2015. Sen avulla voimme rakentaa keskustalaisempaa Suomea. Voittoon on täydet mahdollisuudet, mutta se vaatii rutkasti työtä. Ihan jokaiselta. Olen valmis kantamaan vastuuta ja tekemään oman osani.

 2. Varapuheenjohtajan tehtävä on toimia puheenjohtajan tukena, osana tiimiä. Selkeä työnjako helpottaa kokonaisuudessa onnistumista ja jokaisen vahvuudet tulevat esiin.

 3. Haluan tehdä työtä sen puolesta, että kuva Keskustasta yhteistyökykyisenä ja rakentavana puolueena vahvistuu. Tärkeää on olla vahvistamassa luottamusta ja avoimuutta. Ne eivät ole itsestäänselvyyksiä. Hyvään puoluekulttuuriin kuuluu keskustelu, myös keskeneräisistä asioista. Pitää saada olla eri mieltä.

 4. Haluan tehdä omalta osaltani kaikkeni, että Keskustan politiikka olisi vastuullista, realistista, eteenpäin katsovaa ja tulevia sukupolvia ajattelevaa. Tämä koskee aikaamme sekä nyt oppositiossa että mahdollisesti hallitustaivalta. Haluan toimia laaja-alaisesti, eri politiikan lohkoihin perehtyen. Puolueen pitää rohkeasti erottautua kilpailijoista.

 5. Haluan uudistaa politiikan toimintakulttuuria ja Keskustaa järjestönä. Menneet vuodet ovat opettaneet, että muutostyö on hidasta ja vaativaa, mutta palkitsevaa. Kruununjalokivestä puoluekokousta on pidettävä kiinni ja paikallistason työtä valtuustoryhmissä ja kunnallisjärjestöissä arvostettava entistä enemmän. Meillä on myös paljon kirittävää verkkomaailmassa.

 6. Haluan vahvistaa tiukkoina talousaikoina arvokeskustelua puolueessa. Ei ole yhdentekevää, miten vastataan kysymykseen: "Mikä oikeasti on tärkeää?" Peräänkuulutetaan rohkeasti lähimmäisenvastuuta ja pidetään heikomman puolta. Aina.

 7. Koen olevani nuoren sukupolven ääni - nyt jo yli-ikäistyvänä Keskustanuorena ja opiskeluista valmistuneenakin. Keskustan nuoriso- ja opiskelijajärjestö ovat korvaamattomia kasvattajaseuroja tulevaisuuden Keskustalle. Parhaiten puolue toimii silloin, kun eri sukupolvet arvostavat, kuuntelevat ja kohtaavat toisiaan. Sukupolvien välinen vuorovaikutus on kokemukseni mukaan Keskustan suurin rikkaus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti