keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Sote kuntien yhteistyön pohjalta – seuraavaksi rahoitus kuntoon




(Tiedote 25.6.2014)

Keskustan  varapuheenjohtaja
Annika Saarikko

Tänään julkistetulla parlamentaarisen ohjausryhmän esityksellä sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisesta voidaan turvata lähipalvelut Varsinais-Suomessa ja muualla maassa. 

Keskusta halusi olla uudistuksessa aloitteellinen. Tavoitteenamme oli sosiaali- ja terveyspalvelujen tiiviimpi yhteistyö ja saumattomat hoitoketjut. Pidämme rakenteellisen uudistuksen toteutumista välttämättömänä myös Suomen talouden kestävyysvajeen kannalta. 

Nyt sovitussa puitelaki-esityksessä tukeudutaan olemassa oleviin rakenteisiin. Tämä on tärkeä tieto monelle varsinaissuomalaiselle kuntien yhteistyöhön pohjautuvalle sote-taholle. Jatkossakin perustana on siis kuntien välinen yhteistyö. Esitys myös mahdollistaa alueellisten erityispiirteiden huomioimisen. Esityksen myötä Kokoomuksen tavoittelemat suurkunnat voidaan lopullisesti haudata.

Jos alueen kunnat niin haluavat, palvelut voidaan myös tuottaa kotikunta-maakuntamallin mukaisesti. Tästäkin vaihtoehdosta on hyvä keskustella maakunnassamme. 

Esitys antaa puitteet uudistukselle, jonka onnistumisessa kesäkauden jälkeen alkavalla kuntien lausuntokierroksella on ratkaisevan tärkeä merkitys. Varsinaissuomalaisilla kuntapäättäjillä on kaikki syyt olla nyt määrätietoisesti mukana keskustelemassa ja vaikuttamassa.

Keskusta järjestää elo-syyskuussa maakunnissa puolueena kaikille avoimia keskustelutilaisuuksia sosiaali- ja terveyspalvelujen tulevaisuudesta ja uudistuksen etenemisestä. Myös palveluja tarvitsevien tavallisten ihmisten mielipiteitä on vihdoin kuunneltava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti