keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Esittelypuheenvuoro Keskustan varapuheenjohtajaehdokkaana

Keskustan Annika Saarikon ehdokaspuhe varapuheenjohtajavaalissa

Keskustan puoluekokouksessa 14.6.2014 Turussa


Esittäytymispuhe keskustan varapuheenjohtajavalintaa varten

Hyvät aatesisaret- ja veljet!

OIemme kulkeneet ystävät yhdessä mielenkiintoista, maisemarikasta tietä. Tiellä kuoppia, mutkia, välillä aurinkoista baanaa. Tänään pysäkkinä kotikaupunkini Turku. Kiitos kun tulitte.

Puolueessa olemme viimeisen kahden vuoden aikana saattaneet paljon hyvää alulle. Elpyneet ja virkistyneet.

Vaihtoehtoamme kysytään. Suomalaiset pohtivat: Mikä on Keskusta?  Meille annetaan mahdollisuus, meitä katsellaan kiinnostuneina -  kuin poika tyttöä pohtiessaan kehtaisiko tuota pyytää treffeille. Emme ole yhdentekevä.

Silti me olemme monelle suomalaiselle yhä tyhjä taulu. Olennaista on, mitä siihen nyt piirrämme. Meiltä odotetaan paljon. Ja meillä on paljon petrattavaa.

Tavoitteenani on, että kynä annetaan käteen jokaiselle. Avataan yhä paremmin politiikan linjanvedon portit koko Keskustalle. Keskusta sanana tuo mieleeni keskustelun. Heidänkin kuulemisen, jotka ovat eri mieltä.

 Hyvät ystävät,

Jos kaikki menee hyvin, minusta tulee syksyllä äiti. Elämän lahja sisälläni tuntuu valtavalta. Saan tärkeän luottamustehtävän.

Tämä uusi elämänvaihe motivoi minua toimimaan keskustalaisemman huomisen puolesta yhä voimakkaammin. Tulevaisuus on aina ollut tämän puolueen tärkein sana.  Olen valmis tekemään kaikkeni vaalivoiton ja tämän puolueen eteen. Suomi ei näytä nyt siltä kuin me haluaisimme. Valta on ollut toisilla.

Mietin pitkään, millä sanalla kuvaisin poliittista päämäärääni. Nyt tiedän. Haluan tekevän Suomen.

Sellaisen tekevän Suomen, jossa toimeliaisuuteen kannustetaan - ja sitä arvostetaan. Sellaisen, jossa kukaan ei tule jätetyksi syrjään. Sellaisen, jossa on työtä, yrittäjyyttä ja oivalluksia koko maassa. Sellaisen, jossa maaseudullakin tekeminen kannattaa.

 Haluan sellaisen tekevän Suomen, joka ei märehdi ja mutise, vaan ryhtyy toimeen ja ratkoo. Tekevässä Suomessa emme kanna vastuuta vain itsestä, vaan teemme lähimmäisenrakkauden tekoja toiselle.

Siskot ja veljet,

Knuutilan Ensio, Keskustan kunniajäsen ja pitkän linjan järjestöpuurtaja tuosta naapurikunnasta Kaarinasta on viisas mies. Hän rohkaisi tällä viikolla Suomenmaassa kulkemaan Keskustassa pystypäin. Aatteellisuutta ei pidä pelätä.

 
Ensio sanoo:

 "Kun nykyään niin paljon vedotaan siihen, että ollaan puolueettomia mukamas. Turhaa arkailua. On se mikä on, kyllä sitä sitten kunnioitetaan muittenkin taholta."

 Meillä on lupa tunnustaa väriä. Vahvan Keskustan vihreää. Meille tärkeitä asioita, uida vastavirtaankin.  Erottaudutaan rohkeasti. Kerrotaan tarinamme voimakkaammin kuin koskaan ennen.

Ystävät, tässä olen. Tunnette minut ja toimintatapani. Tiedätte, millaisella liekillä aate hehkuu ja työtä teen. Mieli on täynnä kiitollisuutta saamistani mahdollisuuksista. Olen valmis yhä kasvamaan, oppimaan uutta, ajamaan tuntemattomaan maisemaan. 

Pyydän, että yhteinen matkamme voisi jatkua. Matkalippu kyytiin leimataan pian äänestysuurnilla. Laita nimi lappuun ja istahda viereen. Jatketaan työtä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti