keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Saarikko kysyy leikkikenttien ylläpidosta

Tiedote 28.5.2014
 
Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Annika Saarikko on jättänyt kirjallisen kysymyksen taloyhtiön velvollisuuksista leikkikenttien ylläpidossa.
 
Saarikko jätti kysymyksen ongelmallisen tilanteen vuoksi, sillä julkisuudessa olleiden tietojen mukaan lain tulkinnassa on epäselvyyksiä taloyhtiön tehtävistä (Turun Sanomat 23.5.2014).
 
"Julkisin varoin tai erilaisten yhteisöjen turvin ylläpidetyt leikkikentät luovat asukasviihtyvyyttä. Monelle lapsiperheelle ne ovat tärkeä osa arkea. Siksi myös niiden turvallisuuteen pitää satsata", Annika Saarikko toteaa.
 
Epäselvyyttä herättää se, velvoittaako lainsäädäntö taloyhtiö teetättämään ammattilaisilla säännöllisiä leikkipaikkatarkastuksia ja täytyykö taloyhtiöiden laatia kirjallinen turvallisuusasiakirja leikkikentästään.
 
"Osa taas tulkitsee, että asia hoituu ulkopuolisen firman tekemän tarkistuksen sijaan siten, että taloyhtiö itse tekee säännöllisesti huolellisen arvioinnin leikkikenttien ja leikkikenttävälineiden kunnosta. Tällä hetkellä taloyhtiöt toimivat siis keskenään eri tavoilla. Tämä luonnollisesti vaikuttaa asukkaiden maksamiin taloyhtiön yhteisiin kustannuksiin", Saarikko huomauttaa.  
 
Kuluttajaturvallisuuslainsäädännössä määrätään leikkikenttien turvallisuusasiakirjojen laatimisesta. Tukesin mukaan kuluttajaturvallisuuslainsäädäntö koskee kunnallisia leikkikenttiä ja sairaaloiden ja asunto-osakeyhtiöiden pihoilla olevia leikkikenttiä ja niiden yksittäisiä leikkikenttävälineitä.
 
Tukesista kerrotaan Turun Sanomille, että kuluttajaturvallisuuslaki vaatii yleensä turvallisuusasiakirjan laatimista taloyhtiöiltä, jos leikkikenttä esimerkiksi muistuttaa julkista leikkikenttää.
 
Saarikko kysyykin, mitä hallitus aikoo tehdä epäselvän kuluttajaturvallisuuslainsäädännön selkeyttämiseksi, jotta leikkikenttien turvallisuus voidaan taata ja tulkinnat taloyhtiön velvollisuuksista selkeytyvät. Saarikko kysyy myös, miten selkeytetään määritelmää yleisestä leikkikentästä ja sen turvallisuusvaatimuksista.
 
"Turhaa sääntelyä ja byrokratiaa pitäisi tässäkin yhteiskunnan suunnalta välttää."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti