maanantai 26. toukokuuta 2014

Eliaksen päiväkirja tet-harjoittelusta eduskunnasta

Kasiluokkalainen kummipoikani Elias Koski oli tet-harjoittelussa eduskunnassa viime viikolla. Oli kuulemma mielenkiintoista. Elias kirjoitti päiväkirjaa harjoittelustaan. Kiitos vielä Eliakselle!

Eliaksen päiväkirja

Maanantai


Olin hämmentynyt etsiessäni ovea pikkuparlamenttiin, koska minulla ei ollut hajuakaan siitä, mitä minä tulisin tekemään eduskunnassa TET-viikollani. Olin töissä kummitätini, kansanedustaja Annika Saarikon ja hänen avustajansa Janika Tikkalan apuna. Ensimmäinen päivä oli kuitenkin aika rento eikä ehditty tekemään paljoa muuta, kuin tutustua paikkoihin ja hakea kuvalla varustettu sisään pääsy ja sisällä liikkumispassi. Ehdin myös tutustua eduskunnan sokkeloisiin labyrintteihin ja hoidin pieniä töitä.

Tiistai

Tänään oli luvassa hieman pitempi päivä ja sain alkupäivästä mennä seuraamaan kokouksia. Jännää kun eduskunnalla on näin iso merkitys ja tuntuu erittäin tärkeältä olla täällä. Vierekkäisissä rakennuksissa päätetään ihan koko Suomen asioista. En itse oikein ymmärrä politiikkaa, mutta käsitykseni mukaan ajankohtaisia asioita ovat ainakin eurovaalit, josta kaikki lehdet on täynnä juttuja, maatalouden 141-tuki, eläkevakuutus jutut, NATO-asiat ja sote-uudistus -asiat.

Keskiviikko

Tein päivän aikana paljon paperi- ja tietokonetöitä ja hommia jäi seuraavallekin päivälle. Päivä oli hauska ja eduskunnan päärakennuksen jatkuvasti liikkuvia avohissejä ei voita mikään. Ne voisi varmasti toimia vaikka huvipuistossa tai leikkipaikoillakin.

Melkein kaikesta, mitä eduskunnassa puhutaan tulee lehtiin juttuja. En siis yhtään ihmettele jos täällä työskenteleminen stressaa joitakin.

Torstai

Päivä alkoi arkistoinnilla, jossa kului osa aamupäivästä. Syömisen jälkeen alkoi kokousmaraton. Kävin kuuntelemassa parissa kokouksessa ja pääsin lopuksi vielä seuraamaan suureen lehteriin kyselytuntia, joka tuli myös televisiosta. Annikalla oli viikon aikana paljon tapaamisia joittenkin tahojen asiantuntijoitten kanssa ja sain olla kuuntelemassa niitä. Nämä tapaamiset käsittelivät alkoholilainsäädäntöä ja vammaisten työllisyyttä. Sellaiset tapaamiset on myös iso osa kansanedustajan työtä.

Perjantai

Päivä alkoi siitä, kun olin mukana koululaisille suunnatulla kierroksella jonkun koulun yhdeksännen luokan kanssa. Kierros oli mielenkiintoinen ja opin hieman uusiakin asioita. Kierroksen jälkeen menimme syömään ja siitä sitten tapaamiseen Annikan ja Janikan kanssa. Vaikka eduskunta onkin kiireinen paikka, niin on sen ilmapiiri kuitenkin positiivinen ja ihmiset ystävällisiä. Taas oli yksi hauska päivä ja koko viikko on viuhahtanut erittäin nopeasti. En usko, että näin kiinnostavia ja jänniä TET-seikkailuja löytyy kovin helposti muista paikoista. Kiitos tästä viikosta Janikalle, Annikalle ja koko eduskunnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti